sunnuntai 30. maaliskuuta 2025

Saksanhirvi-orakaspihvit

Porojauhis vaihtui saksanhirveen ja kuivatut kantarellit pakasteorakkaisiin. Porojauhis on aivan järjettömän hintaista, ainakin täällä etelän kaupoissa. Ja orakkaita mulla sattui olemaan pakastimessa. Tuli hyviä pihvejä. En usko, että olisivat olleet kovin erilaisia ihan vaan naudanjauhiksesta tehtyinä. Mutta tällä hetkellä taitaa olla jopa pulaa siitä ihan tavallisesta naudanjauhiksesta.


Ainekset:
400 g saksanhirven jauhelihaa
150 g orakkaita
150 g pekonia
1 sipuli
½ dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl timjamia
½ tl mustapippuria

Sulata ja silppua sienet. Silppua pekoni. Kuori ja silppua sipuli. Laita korppujauhot turpoamaan veteen.

Ruskista pekonit kevyesti pannulla. Lisää sipulit ja sienet. Jatka paistamista, kunnes sipulit ovat pehmenneet.

Sekoita kaikki taikinan ainekset yhteen. Muotoile taikina pihveiksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Mitään sieniä ei ole enää pakkasessa mutta kiva simppeli ohje, kiitos.

    VastaaPoista
  2. Herkkusienillä toimii varmasti yhtä hyvin. Tai vaikka säilykekantarelleilla.

    VastaaPoista