torstai 6. maaliskuuta 2025

Lihapullacurry

Tämä oli erinomaista. Kastike oli juuri sopivan mausteista ja lihapullat ihanan pehmoisia. Kerkesin jo unohtaa, että osa jauhiksesta oli karitsaa. Mutta toden totta, jälkeenpäin ajateltuna niissä oli kyllä ihan selvästi myös lampaan makua. Lihapullien kanssa syötiin keitettyä kvinoaa ja punajuurikuutioita.


Lihapullat:
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 dl vettä
300 g karitsan jauhelihaa
300 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl inkivääritahnaa
1 tl chiliä öljyssä
1 tl kurkumaa
1 rkl garam masalaa
suolaa
mustapippuria
Curry-tomaattikastike:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 rkl mango-currya
1 tl juustokuminaa
400 g tomaattimurskaa
1 dl kasvislientä
200 g maustamatonta jogurttia
suolaa
mustapippuria
Pinnalle:
tuoretta korianteria

Sekoita lihapullien korppujauhoihin vesi ja kananmuna. Anna turvota 10 minuuttia. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää korppujauhoseokseen kaikki loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta lihapullia leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Kuori ja silppua kastikkeen sipuli ja valkosipulinkynnet. Sulata voi suurella pannulla. Lisää sipuli, valkosipuli, mango-curry ja juustokumina. Kuullota muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Lisää jogurtti. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Nosta lihapullat kastikkeen sekaan. Anna hautua 5 minuuttia. Silppua pinnalle tarkoitettu korianteri ja ripottele se lihapullien päälle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti