Tästä tuli ehkä vähän turhan karvasta. Ihan jees, mutta olisin kaivannut enemmän makeutta.
Ainekset:
1 dl kvinoaa
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl inkivääritahnaa
1 tl chiliä öljyssä
1 porkkana
1 pieni kesäkurpitsa
2 dl vettä
suolaa
2 appelsiinia
4 luumua
1 kiivi
½ dl rusinoita
150 g fetaa
1 ruukku minttua
Lämmin sitrus-sahramivinegretti:
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 dl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
2 rkl valkoviinietikkaa
½ g sahramia
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Kuori ja viipaloi vinegretin valkosipulinkynsi. Kaada öljy paistinpannuun ja lisää valkosipulinkynsi. Anna öljyn lämmetä pannussa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää pannulle sitruunamehu ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi ja siirrä pannu sivuun. Lisää etikka, sahrami ja oregano. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuori ja silppua punasipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi porkkana. Kuutioi kesäkurpitsa. Huuhtele kvinoa huolellisesti siivilässä. Kuori appelsiinit ja leikkaa ne kalvottomiksi lohkoiksi. Poista luumuista kivet ja kuutioi malto. Kuori ja kuutioi kiivi. Kuutioi feta. Silppua minttu.
Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää inkivääritahna ja chili. Jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää porkkanat, kesäkurpitsa ja kvinoa. Lisää vesi ja mausta suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua silloin tällöin sekoittaen 15 minuuttia. Lisää hedelmät ja rusinat ja anna lämmetä hetki. Kääntele lopuksi joukkoon feta, minttu ja sitrus-sahramivinegretti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti