lauantai 22. maaliskuuta 2025

Tonnikala-kaprispihvit

Tästä silpusta en mitenkään saanut muotoiltua minkäänlaisia pihvejä. Nyt vasta tuli mieleeni, että sidosaineeksi olisi voinut laittaa vaikka majoneesia. No, en tajunnut silloin kun se oli ajankohtaista. Sen sijaan levitin tonnikalaseoksen leivinpaperoidulle uunipellille ja seoksen päälle vehnäjauhoja, kananmunaa ja korppujauhoja. Ja suihkutin koko komeuden oliiviöljyllä. Turhan paljonhan tuossa päällä on jauhoseosta, mutta muuten tästä tuli oikein hyvää. Pihvit pysyivät kasassa kun olivat ensin paistuneet, ja ylimääräiset jauhot voi karistella vaikka koirien kippoihin.


Ainekset:
400/300 g tonnikalaa vedessä
150 g purjoa
2 rkl kapriksia
1 pieni ruukku lehtipersiljaa
1 tl chiliä öljyssä
1 valkosipulinkynsi
1 tl limetinkuoriraastetta
¼ dl limettimehua
3 rkl perunajauhoja
1 kananmuna
Kuorrutus:
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
75 g korppujauhoja
Pinnalle:
suihkutettavaa oliiviöljyä

Valuta tonnikala. Halkaise, huuhtele ja silppua purjo. Silppua persilja. Kuori valkosipulinkynsi.

Vispaa yhdellä lautasella kuorrutuksen kananmunien rakenne rikki. Sekoita toiselle jauhot, suola ja mustapippuri ja levitä kolmannelle lautaselle korppujauhot.

Purista valkosipulinkynsi kulhoon. Lisää tonnikala, purjo, kaprikset, persilja, chili, limetinkuoriraaste, limettimehu ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina pihveiksi.

Kääntele pihvit ensin maustetuissa vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Suihkuta pinta kevyesti oliiviöljyllä ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti