Yhdistelmässä sinänsä ei ole mitään kovin erikoista, mutta mielestäni oli hauska idea (ei kuitenkaan omani) järjestellä makkarasiivut ja muusi torniksi. Voisin kuvitella, että tämä olisi erityisesti ala-asteikäisten mielestä hupaisaa. Hyväähän nämä olivat yhdessä ja erikseenkin.
Ainekset:
150 g pekonikuutioita
400 g lauantaimakkaraa
4 sipulia
1 rkl voita
Perunamuusi:
500 g perunoita
1 dl maitoa
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria
Kermainen kaali-omenahöystö:
300 g kaalia
1 hapahko omena
1 rkl voita
2 dl ruokakermaa
suolaa
valkopippuria
1 ohut purjo
Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Soseuta perunasurvimella. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää maitoa, kunnes muusi on koostumukseltaan sopivaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Suikaloi höystön kaali. Kuori ja kuutioi omena. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuullota kaalia ja omenaa voissa pannulla muutama minuutti. Lisää kerma ja keitä, kunnes kaali pehmenee. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää purjo ja jatka keittämistä, kunnes purjo pehmenee.
Paista pekonikuutioita 200-asteisessa air fryerissä 6 minuuttia.
Viipaloi makkara. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi. Ruskista sipuli voissa pannulla. Siirrä sivuun. Paista makkaraviipaleet samalla pannulla.
Nosta lautaselle makkarasiivuja, niiden päälle perunamuusia, kaalihöystöä ja makkaraa. Lisää päälle sipulia ja pekonia. Tarjoile heti.
Hauska idea! Lastenlapset varmaan tykkäisi syödä tällä lailla muussia ja pekonia/ nakkeja.
VastaaPoistaJoo, yleensä kaikki erilainen on erityisen viihdyttävää.
VastaaPoista