tiistai 11. maaliskuuta 2025

Kermainen kahden sienen keitto

Tämä oli niin paksua, että oli melkein kuin kastiketta. Todella herkullista.


Ainekset:
1 suuri sipuli
200 g orakkaita
1 tl currya
1 tl kurkumaa
1 rkl oliiviöljyä
150 g pekonia
1 ½ dl kuivattuja suppilovahveroita
200 g herne-maissi-paprikaa
2 dl ruokakermaa
2 dl maitoa
2 dl kasvislientä
100 g sulatejuustoa
mustapippuria
3 rkl Maizenaa
1 valkosipulinkynsi

Kuori ja silppua keiton sipuli. Sulata orakkaat. Silppua pekoni. Murskaa suppilovahverot. Kuori valkosipulinkynsi.

Kuullota sipulia, orakkaita, currya ja kurkumaa muutama minuutti öljyssä kattilassa. Lisää pekoni ja jatka paistamista hetken aikaa. Lisää sienirouhe, kerma, maito, sulatejuusto ja kasvisliemi. Suurusta Maizenalla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 15 minuuttia.

Lisää he-ma-pa ja kuumenna uudelleen. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Tarjoile ruismuffinssien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti