Tuulihattutaikina aiheutti kahdenlaista päävaivaa. Olen joskus kuullut sanottavan, että tuulihattutaikina on hankala valmistaa, ja olen ihmetellyt mikä siinä voi olla vaikeaa. Olen monta kertaa tehnyt sitä ongelmitta. No, tällä kertaa en onnistunut. Taikina jäi aivan paakkuiseksi ja kananmunat alkoivat vaahtoutua. Jos taikina ei olisi ollut menossa pullataikinan sisälle, olisin varmasti valmistanut uuden. Nyt vaan kaivoin esille sauvasekoittimen ja korjasin asian sillä parhaani mukaan. Paistovaiheessa se tuulihattutaikina taas jäi hiukan raa´aksi. Mutta ei haitannut; nämä munkit olivat ihania.
Pullataikina:
2 ½ dl maitoa
75 g voita
600 g vehnäjauhoja
11 g kuivahiivaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna
Tuulihattutaikina:
1 ¼ dl vettä
25 g voita
ripaus suolaa
1 rkl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3 kananmunaa
Täyte:
600 g omenoita
Paistamiseen:
1 l munkkirasvaa
Pinnalle:
2 dl Siro-sokeria
kanelia
Kuumenna pullataikinan maito ja sulata sekaan voi. Kun seos on hiukan kättä lämpimämpää, liuota sekaan hiiva. Lisää kananmuna, sokeri ja suola. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin ajan.
Kuumenna kattilassa kiehuvaksi tuulihattutaikinan voi, vesi, sokeri ja suola. Siirrä sivuun. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja perunajauhot kerralla. Sekoita voimakkaasti, kokoa ajan kuumentaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Siirrä taikina toiseen kulhoon. Vatkaa käsivatkaimella, kunnes taikina on suunnilleen kädenlämpöistä. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten.
Kuori täytteen omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kauli pullataikina levyksi (30*60 cm). Levitä tuulihattutaikina ja omenakuutiot tasaisesti levylle. Kääri levy pitkän sivun suuntaisesti levyksi. Leikkaa rulla paloiksi. Anna kohota 15 minuuttia.
Paista munkit 180-asteisessa öljyssä kauniin värisiksi molemmin puolin. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Pyörittele lämpimät munkit kaneli-sokeriseoksessa ja anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti