perjantai 9. toukokuuta 2025

Glaseerattuja juureksia ja paistettuja sieniä

Tämä oli ihan jees. Juuripersiljaa ja sieniä, ei sen kummoisempaa. Mutta ei kai tarvikaan.


Juurekset:
500 g juuripersiljaa
1 rkl voita
2 rkl vettä
1 rkl persiljaa
¼ dl sitruunamehua
Sienet:
400 g sieniä
½ rkl voita
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
1 salottisipuli

Kuori juuripersiljat ja leikkaa ne tasakokoisiksi vinoviipaleiksi. Silppua persilja. Kuori ja silppua salottisipuli.

Ruskista juuripersiljaviipaleita voissa pannulla pari minuuttia. Lisää vesi ja keitä muutama minuutti.

Lisää sitruunamehu. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Jatka keittämistä, kunnes voi ja neste saostuvat kermaiseksi kastikkeeksi. Ripottele pinnalle persilja.

Pilko sienet tarvittaessa. Paista sieniä voissa, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä juuripersiljaviipaleet tarjoiluvadille. Lusikoi päälle sieniseos. Ripottele pinnalle salottisipuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti