Sitruuna maistui juuri sopivasti tässä ihanan kermaisessa ja pehmeässä risotossa. Mascarpone sopii risottoon kyllä todella hyvin.
Ainekset:
1 pienehkö sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
3 dl risottoriisiä
1 l kasvislientä
1 dl sherryä
2 tl sitruunankuoriraastetta
1 dl sitruunamehua
250 g mascarponea
1 dl parmesaaniraastetta
1 tl kuivattua timjamia
ripaus suolaa
½ tl mustapippuria
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuullota sipulit voissa kasarissa. Lisää riisi ja kuullota se läpikuultavaksi. Lisää sherry ja keitä, kunnes se on kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää sitten kasvisliemi vähitellen, silloin tällöin sekoittaen.
Lisää sitruunamehu, sitruunankuoriraaste, mascarpone, parmesaaniraaste ja timjami. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti