lauantai 3. toukokuuta 2025

Luonnonkalavohvelit

Vohveleista ei tullut rapeita, vaikka niin toivoin. Mutta ei se menoa haitannut. Hyviä ne olivat joka tapauksessa. Samoin täyte. Ja kananmunat olivat ehdottoman hyvä lisä.


Ruohosipulivohvelit:
3 kananmunaa
3 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
75 g voita sulatettuna
2 dl kivennäisvettä
1 ruukku ruohosipulia
Paistamiseen:
juoksevaa Oivariinia
Raejuusto-kalatäyte:
170 g maustamatonta jogurttia
200 g pehmeää raejuustoa
150 g/115 g chilistä kalaa öljyssä (Pirkka)
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Tarjoiluun:
keitettyjä kananmunia


Silppua ruohosipuli. Vatkaa taikinan kananmunat, maito, jauhot, leivinjauhe, suola ja voisula yhteen. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia. Lisää kivennäisvesi ja ruohosipuli.

Valuta täytteen kala ja raejuusto. Sekoita täytteen ainekset yhteen ja nosta seos maustumaan jääkaappiin. Keitä pinnalle tarkoitetut kananmunat koviksi. Anna jäähtyä, kuori ja lohko kananmunat.

Paista taikina vohveleiksi vohveliraudalla. Tarjoile vohvelit raejuusto-kalatäytteen ja kananmunalohkojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti