sunnuntai 11. toukokuuta 2025

Keisarillinen kanelijäätelö

En tiedä mikä tästä teki niin keisarillisen, mutta hyväähän tämä kyllä oli. Limetti, kaneli ja neilikka maistuivat seassa just kivasti niin, että ei ollut ihan perusvaniljaa.


Sokeriliemi:
1 tl vaniljauutetta
2 kanelitankoa
1 mausteneilikka
1 dl sokeria
2 ½ dl vettä
Lisäksi:
2 tl limetinkuoriraastetta
4 dl Kiehu-maitoa
1 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
3 kananmunan keltuaista
2 rkl rommia
Tarjoiluun:

Mittaa kattilaan sokeriliemen ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 20 minuuttia. Anna maustua huoneenlämmössä yön yli. Poista liemestä kanelitangot ja neilikka.

Vatkaa teräskulhossa kuumavesihauteessa kananmunat, keltuaiset ja ½ dl sokerilientä kuohkeaksi. Kuumenna maito, kerma ja loput sokeriliemestä kiehuvaksi kattilassa. Siirrä kananmunavaahtokulho jäävesihauteeseen ja vatkaa sekaan kerma-maitoseos. Jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt. Mausta rommilla ja limetinkuoriraasteella.

Siirrä seos jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes jäätelö on koostumukseltaan sopivaa. Tarjoile heti tai siirrä pakastuksen kestävään astiaan ja nosta pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti