Olin ostanut K-menun hienosokeria ja kiinnitin jo etukäteen huomiota siihen, että sokerin kidekoko oli tottumaani suurempi. Niinhän siinä sitten kävi, että sokeri ei kerennyt liueta taikinaan kokonaisuudessaan vaan narskui ikävästi hampaissa taikinan seassa. Onnistuin kerrankin paistamaan kakkua sopivan paljon niin, että se oli ihanan mutainen keskiosastaan. Siksi kokonaiset sokerikiteet olivat hiukan häiritseviä. No, tiedänpähän seuraavaksi, että tuota sokeria en enää osta. Leivonnainen oli kyllä siitä sokeriongelmasta huolimatta varsin herkullinen.
Taikina:
100 g voita
100 g taloussuklaata
2 g pikakahvijauhetta
2 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
150 g maitosuklaata
Koristelu:
100 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kylmää kahvia
10 espressopähkinää (Parrotsin irtomyyntipähkinöitä)
Pilko taikinan maitosuklaa. Sulata voi, taloussuklaa ja pikakahvijauhe yhdessä. Sekoita joukkoon sokerit. Lisää kananmunat yksitellen. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja maitosuklaapalat. Kaada taikina silikonireunaiseen irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan.
Sekoita yhteen koristeluun tarkoitettu tomusokeri, kaakaojauhe ja kahvi. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle. Koristele espressopähkinöillä.
Otanpa onkeen kokemuksesi tuosta sokerista. Ohje muuten kuulostaa vallan hyvältä ja maukkaalta, osaisinkohan tehdä.
VastaaPoistaTää oli kyllä tosi helppo, anna mennä vaan. :) Alkuperäisessä ohjeessa oli koristeena suklaalla kuorrutettuja kahvipapuja, mutta niitä en onnistunut löytämään.
VastaaPoista