lauantai 17. toukokuuta 2025

Munakoisogratiini 2

Munakoisoviipaleista tuli ihanan rapeita, ja niihin kun vielä yhdisti juuston ja valkosipulisen tomaattikastikkeen niin ei olis voinut paljon parempaa enää olla. Kannatti käyttää aikaa odotteluun ja paistamiseen.


Ainekset:
300 g munakoisoa
2 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunan valkuaista
¼ dl vettä
1 ½ dl korppujauhoja
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Kastike:
400 g tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1 tl sitruunapippuria
2 tl yrttimausteseosta
Lisäksi:
250/125 g mozzarellaa
10 g parmesaaniraastetta

Leikkaa munakoiso puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet molemmin puolin suolalla ja lado ne kerroksittain kulhoon. Peitä kulho lautasella ja kevyellä painolla. Nosta jääkaappiin tunniksi. Kuivaa viipaleet talouspaperilla.

Levitä vehnäjauhot lautaselle. Sekoita toisella lautasella yhteen korppujauhot, suola ja mustapippuri. Sekoita kolmannella lautasella yhteen valkuaiset ja vesi. Kääntele munakoisoviipaleet ensin vehnäjauhoissa, sitten valkuaisessa ja lopuksi korppujauhoissa. Levitä viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Käännä viipaleet ja jatka paistamista 15 minuuttia.

Kuori kastikkeen valkosipulinkynnet. Purista ne kulhoon. Lisää loput kastikkeen ainekset.

Leikkaa mozzarella pieniksi kuutioiksi. Levitä 1/3 kastikkeesta uuninkestävään vuokaan. Levitä päälle 1/3 munakoisoviipaleista ja mozzarellasta. Tee kaksi kerrosta lisää samoin. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste.

Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti