lauantai 10. toukokuuta 2025

Hillotut porkkanalastut

Laitoin nämä tekeytymään tänään, joten syötäväksi ne tulevat vasta huomenna. Maistoin yhtä pikkuista lastua jo etukäteen ja sehän oli kivasti etikkainen ja makea.


Ainekset:
500 g porkkanoita
1 dl vettä
½ dl omenaviinietikkaa
½ tl suolaa
½ dl hunajaa
2 laakerinlehteä
10 mustapippuria

Kuori porkkanat ja suikaloi ne kuorimaveitsellä lastuiksi.

Mittaa kattilaan vesi, omenaviinietikka, suola, hunaja ja mausteet. Lisää porkkanalastut. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 5 minuuttia.

Siirrä porkkanat liemineen puhtaaseen lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti