Oli herkullista soppaa. Poronkäristystä tai poroa ylipäänsä voisi ostaa useamminkin, jos ei se olisi niin julmetun kallista.
Ainekset:
1 dl kuivattuja suppilovahveroita
400 g poronkäristystä
2 rkl voita
1 sipuli
1 ½ l lihalientä
3 maustepippuria
1 laakerinlehti
2 naurista
½ lanttua
1 palsternakka
1 dl ohrasuurimoita
1 tl suolaa
1 ruukku persiljaa
Mittaa sienet kuumuutta kestävään astiaan. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna seistä n. 30 minuuttia. Valuta. Kuori ja silppua sipuli. Kuori nauriit, lanttu ja palsternakka ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Silppua lehtipersilja.
Ruskista poronkäristyslihat voissa kattilassa. Lisää sipuli ja juureskuutiot. Jatka paistamista muutama minuutti. Lisää lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 30 minuuttia.
Lisää sienet, ohrasuurimot ja mausteet. Jatka keittämistä, kunnes ohra ja juurekset ovat kypsyneet (n. 30 minuuttia). Mausta suolalla. Ripottele pinnalle persilja ennen tarjoilua.
Nam😋
VastaaPoistaTodellakin! Olis pitänyt keittää tupla-annos. Keitot vaan paranee vanhetessaan.
VastaaPoista