Oivallinen salaatti eilisen risoton kaveriksi. Tykkään kovasti Xenia-päärynöistä, ja ne sopivat tähänkin salaattiin erinomaisesti.
Ainekset:
200 g sesonkisalaattisekoitusta
2 päärynää
½ dl sitruunamehua
100 g parmankinkkua
2 rkl pinjansiemeniä
3 rkl rusinoita
Kastike:
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Kuori päärynät ja poista siemenkodat. Viipaloi malto. Asettele päärynäviipaleet lautaselle ja valuta päälle sitruunamehu. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Sekoita keskenään balsamiviinietikka, oliiviöljy, suola ja pippuri.
Sekoita salaattisekoitus ja viinietikkakastike tarjoiluastiassa. Asettele päälle päärynäviipaleet. Revi kinkkuviipaleet pienemmiksi, kääri ne ruusukkeiksi ja asettele ruusukkeet päärynöiden lomaan. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja rusinat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti