Tätä tuli niin iso annos, että katsoin parhaaksi laittaa sen sellaiseen astiaan josta se on helppo laittaa paloiksi ja pakastimeen. Lopputulos olisi ollut kauniimpi, jos vaahdon olisi laittanut suoraan annoskippoihin tai sitten johonkin kivaan tarjoiluastiaan. Mutta koska tarkoitus ei ollut mikään juhlava jälkkäri vaan maku oli pääasia, laitoin vaahdon jähmettymään leivinpaperoituun lasagnevuokaan. Oli kyllä todella hyvää, ja koostumukseltaankin erinomaista. Kahvi olisi saanut maistua enemmänkin. Oma vikani, en tehnyt erikseen erityisvahvaa kahvia vaan laitoin aamukahvia hiukan normaalia enemmän ja laitoin desin tähän.
Ainekset:
3 tl liivatejauhetta
6 rkl kylmää vettä
3 kananmunaa
85 g sokeria
125 g taloussuklaata
1 dl vahvaa kahvia
4 dl Flora Vispiä
Koristeluun:
1 dl Flora Vispiä
65 g suklaarusinoita
Vuole suklaa lastuiksi kuorimaveitsellä. Laita liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa toisessa astiassa kerma vaahdoksi. Raasta suklaa.
Lisää liivateseokseen kahvi ja kuumenna seos mikrossa juoksevaksi. Sekoita tasaiseksi. Kääntele suklaaraaste muna-sokerivaahtoon. Valuta sitten vaahtoon liivateseos ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi sekaan kermavaahto.
Kaada mokkavaahto tarjoiluastiaan. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.
Vatkaa koristeluun tarkoitettu kerma vaahdoksi. Pursota kermavaahto mokkavaahdon päälle. Koristele suklaarusinoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti