Riisipuuro noin ylipäänsä on suurta herkkuani. Vielä kun siihen lisää kermavaahtoa ja hilloa, niin kyllä maistuu. Ihan yön yli en kerennyt antaa tämän maustua, mutta kuutisen tuntia kumminkin. Oli ihan riittävä aika.
Riisipuuro:
1 dl vettä
1 dl puuroriisiä
5 dl Kiehu-maitoa
ripaus suolaa
1 dl kuohukermaa
¾ dl mantelirouhetta
1 tl vaniljauutetta
1 rkl sokeria
Kirsikkakastike:
1 dl kirsikkanektaria
175 g hapankirsikoita sokeriliemessä
1 rkl sokeria
Suurus:
1 rkl perunajauhoja
2 rkl kirsikkanektaria
Kuumenna puuron vesi kiehuvaksi. Lisää riisi. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla n. 50 minuuttia. Sekoita välillä. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sekaan mantelirouhe. Mausta vaniljalla ja sokerilla. Kääntele kermavaahto riisipuuroon. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
Kuumenna kirsikkakastikkeen mehu, sokeri ja kirsikat kiehuvaksi. Sekoita suuruksen ainekset keskenään. Lisää suurus kastikkeeseen ohuena nauhana. Kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä.
Tarjoile puuro kastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti