Tämä oli aivan superhyvää. Smetanakerros maistui ihanasti kaalikerroksen alta ja salamisipsit olivat kivoja, rapeita suolapaloja kaiken kruununa. Tein eilen illalla taikinan ja raastoin kaalin. Siinä ne suurimmat sitten olivatkin, haudutus- ja paistoaikoja lukuunottamatta tämä ei vaatinut valmistusaikaa tänään enää kymmentä minuuttia enempää.
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
¾ tl suolaa
50 g voita sulatettuna
1 dl vettä
Täyte:
1 sipuli
350 g punakaalia
1 rkl voita
1 dl vettä
½ dl balsamiviinietikkaa
1 rkl siirappia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
120 g smetanaa
50 g salamiviipaleita (laitoin Kotivaran Napolin salamia)
Sekoita pohjan jauhot ja suola keskenään. Lisää voisula ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin tekeytymään.
Kuori ja sipuli ja leikkaa se ohuiksi puolirenkaiksi. Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kuullota suikaleita pannulla voissa n. 5 minuuttia. Lisää vesi, balsamiviinietikka, siirappi, suola, pippuri ja timjami. Anna hautua n. 30 minuuttia.
Kauli taikina leivinpaperoidulle uunipellille n. 30*30 cm levyksi. Levitä pohjalle ensin smetana ja sitten kaaliseos niin, että pari senttiä reunoista jää tyhjäksi. Taita reunat täytteen päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Lisää salamiviipaleet piirakan viereen pellille. Jatka paistamista vielä 8-10 minuuttia. Siirrä rapeiksi paahtuneet salamisipsit piirakan päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti