Täyte ei meinannut jähmettyä millään, lisäsin siihen vielä pari ruokalusikallista vaniljakreemijauhetta. Mutta kylläpä olivatkin hyviä. Ja tosi kivan näköisiä pikku leivoksia.
Taikina:
50 voita huoneenlämpöisenä
2 ½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 ½ tl vaniljasokeria
1 ¼ dl kermaa
1 ¼ dl maitoa
1 dl tyrnimarjoja
Täyte:
150 g vaahtokarkkeja
1 ½ dl kuohukermaa
Vatkaa taikinan fariinisokeri ja voi kuohkeaksi. Lisää kananmuna, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kerma-maitoseoksen kanssa. Kääntele lopuksi taikinaan tyrnimarjat. Lusikoi taikina leivinpaperoidulle uunipellille lihapullan kokoisiksi nokareiksi. Jätä leviämisvaraa. Paista 180-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.
Voitele mikronkestävä kulho kevyesti rypsiöljyllä. Laita vaahtokarkit kulhoon. Lisää muutama tippa vettä. Kuumenna 30 sekuntia kerrallaan, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaahtokarkkisula, koko ajan vatkaten. Anna täytteen jäähtyä. Jaa täyte puolelle kekseistä ja nosta toiset keksit kansiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti