Tosi helppoja ja hyviä. Alkuperäisessä reseptissä oli suurin piirtein tästä määrästä tehty neljä pihviä. Minä tein kuusitoista (!). Aika suuria olisivat olleet nelinkertaisina.
Ainekset:
500 g bataattia
100 g polentaa
200 g pakastemaissia
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl fenkolinsiemeniä
suolaa
mustapippuria
Pinnalle:
2 rkl polentaa
suihkutettavaa oliiviöljyä
Kuori ja kuutioi bataatit n. 1 cm kuutioiksi. Sulata maissi. Kuori ja silppua punasipuli ja valkosipulinkynsi. Paahda fenkolinsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla, ja jauha ne sitten morttelissa.
Keitä bataattikuutioita 7-8 minuuttia kiehuvassa vedessä. Siirrä kuutiot kulhoon ja soseuta ne. Lisää polenta, maissi, punasipuli, valkosipuli, oregano ja fenkolinsiemenet. Mausta suolalla ja pippurilla.
Muotoile taikinasta neljä pihviä ja pyörittele pihvit polentassa. Suihkuta pinnat oliiviöljyllä ja paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti