Munakoisot muistuttivat tosi paljon sieniä, kun olivat imeneet itseensä nestettä ja mausteita yön ajan. Olin epäileväinen kastikkeen määrän suhteen, mutta turhaan. Se meni hyvin tänne salaatin sekaan ihan kokonaisuudessaan. Oli kyllä todella hyvää, onneksi jäi vielä vähän huomisellekin.
Munakoisojen marinointi:
1 kg munakoisoa
suolaa
suihkutettavaa oliiviöljyä
Marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
4 valkosipulinkynttä
1 ruukku persiljaa
2 rkl sokeria
3 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Lisäksi:
300 g pastaa
1 iso punasipuli
130 g kivettömiä oliiveja
600/375 g mozzarellaa
basilikanlehtiä
Jogurttikastike:
500 g maustamatonta jogurttia
200 g kermaviiliä
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
½ dl valkoista balsamiviinietikkaa
Leikkaa munakoiso sentin viipaleiksi. Laita viipaleet leivinpaperin päälle kerroksittain ja ripottele jokaisen kerroksen päälle suolaa. Laita paino päälle ja anna munakoisojen itkettyä puolisen tuntia. Kuivaa viipaleet talouspaperilla ja leikkaa ne neljään osaan. Levitä palat leivinpaperoidulle uunipellille ja suihkuta ne oliiviöljyllä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Sekoita pari kertaa paistamisen aikana.
Kuori marinadin valkosipulinkynnet. Silppua persilja. Sekoita yhteen öljy, balsamiviinietikka, persilja, sokeri, suola ja mustapippuri. Purista sekaan valkosipulinkynnet. Sekoita munakoisoviipaleet marinadiin. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita kuuma pasta munakoisopaloihin. Lisää sipuli ja oliivit. Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua.
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen. Kuutioi mozzarella. Kääntele kastike salaattiin. Ripottele pinnalle basilikanlehdet ja mozzarella juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti