Pitäis olla aika iso kissa, jotta tällainen kieli mahtuisi sen suuhun. Vähintäänkin ilves. Osan kekseistä pakkaan viikonlopuksi matkaan mukaan, ja arvaan jo että näitä kommentoidaan jouluisiksi. Osa jää kotiin iltapäiväherkuksi. Lopputulos oli ihanan siirappinen ja tahmea, vaikka alun perin ajattelin näistä tulevan ennemminkin kovia ja rapeita kikkareita. Paistoin ohjeen mukaiset n. 5 minuuttia, mutta jäin vähän miettimään olisiko sittenkin pitänyt paistaa enemmän. En tiedä, hyviä ovat joka tapauksessa tällaisinakin.
Ainekset:
1 dl sokeria
1 dl siirappia
150 g voita
1 tl kanelia
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
¼ tl pomeranssinkuorta
2 tl kardemummaa
50 g mantelilastuja
5 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl ruokasoodaa
Kuumenna sokeri ja siirappi kiehuvaksi kattilassa. Lisää voi ja anna seoksen jäähtyä.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikina tuorekelmun kahdeksi nelikulmaiseksi tangoksi. Anna tankojen jähmettyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mielellään yön yli.
Leikkaa tangot muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi. Lado viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti