tiistai 23. syyskuuta 2025

Omena-tiikerikakku

Kun sain kakun kumottua, ajattelin että se olis saanut olla uunissa vähän kauemmin. Mutta kun sain kakkupalan lusikoitua, ajattelinkin että kakku oli uunissa just niin kauan kuin pitikin. Se oli ihanan mehevä ja erinomaisen maukas.


Taikina:
150 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 kananmunaa
300 g omenoita (punnittu raasteena)
1 tl sitruuna-aromia
1 rkl sitruunamehua
150 g ranskankermaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Muruseos:
100 g mantelirouhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl muscovadosokeria
100 g voita huoneenlämpöisenä
1 rkl kardemummaa
½ tl neilikkaa
¼ tl suolaa

Kuori omenat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää omenaraaste, sitruuna-aromi, sitruunamehu ja ranskankerma. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Sekoita toisessa astiassa muruseoksen ainekset keskenään.

Voitele ja jauhota rengaskakkuvuoka (2 l). Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta omenataikinasta. Lusikoi sen päälle muruseos ja sitten loput omenataikinasta.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. tunti. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti