tiistai 2. syyskuuta 2025

Pinaatti-vuohenjuustoquiche

Tämä pääsee pöytään vasta huomenna. Sen verran kumminkin maistoin, että voin todeta että onpa törkeen hyvää. Meinasin ensin että en viitti ruveta paahtamaan tomaatteja vaan laitan ne suoraan vaan piirakan päälle. Mutta onneksi paahdoin, ne ovat tosi tärkeä osa tätä piirakkaa.


Uunipaahdetut tomaatit:
250 g kirsikkatomaatteja
½ rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
75 g voita
100 g maitorahkaa
Täyte:
250 g pinaatinlehtiä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
3 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
100 g juustoraastetta
½ tl muskottipähkinää
uunipaahdetut kirsikkatomaatit
95 g hunajaista vuohenjuustoa

Puolita kirsikkatomaatit. Sekoita joukkoon öljy, suola ja mustapippuri. Levitä puolikkaat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 150-asteisessa kiertoilmauunissa tunnin verran.

Nypi pohjan voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla. Paista valkosipulia pari minuuttia. Lisää pinaatti ja jatka paistamista, kunnes ne ovat menneet kasaan.

Sekoita yhteen kerma, kananmunat, juustoraaste ja muskottipähkinä. Lisää pinaattiseos. Kaada täyte vuokaan. Asettele päälle tomaatinpuolikkaat. Murustele pinnalle vuohenjuusto. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti