tiistai 9. syyskuuta 2025

Häränhännän pata

Ikinä en ollut häränhäntiä ostanut. Nyt olen. Ja voi olla että ostan vastaisuudessakin, jos vaan on aikaa haudutella. Näistä tuli kyllä tosi hyviä ja lihat irtosivat luista ihan itsestään. Mutta ei tämä kyllä pataa ollut, vaan ihan rehellisesti keittoa. Kun ekan syöntikerran jälkeen irrottelin luut lihoista, niin tämähän on ihan perinteistä lihakeittoa.


Ainekset:
1 kg häränhäntiä
1 ½ l vettä
3 sipulia
7 perunaa
2 porkkanaa
2 paprikaa
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl paprikajauhetta

Nosta häränhännät uuninkestävään pataan. Lisää vettä niin paljon, että hännät peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 2 tuntia.

Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja viipaloi malto.

Lisää pataan kasvikset ja mausteet. Nosta pata 175-asteiseen uuniin ja anna hautua 2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti