Resepti kuulosti niin oudolta, että pakkohan sitä oli päästä kokeilemaan. Ehkä laittaisin vähän lisää hunajaa porkkanaseokseen, jos valmistaisin tätä uudelleen. Oikein hyvä jälkkäri. Tällä kertaa syötiin suunnilleen huoneenlämpöisenä, mutta olishan sitä voinut lämmittääkin. Paistoksen kanssa laitoin ricottavaahtoa.
Porkkanahalva:
500 g porkkanoita
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
½ dl hunajaa
2 ½ dl kookosmaitoa
1 dl mantelirouhetta
1 rkl kardemummaa
Muruseos:
100 g voita
1 dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita
½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
Kuori halvan porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sulata voi ja öljy pannulla. Lisää porkkanakuutiot, hunaja, kookosmaito, mantelirouhe ja kardemumma. Paista n. 10 minuuttia. Siirrä seos uuninkestävään vuokaan.
Sulata muruseoksen voi. Lisää loput ainekset ja levitä seos porkkanahalvan päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti