torstai 25. syyskuuta 2025

Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

Ei ehkä näytä kovin herkulliselta, mutta maistui ihanalta. Meinasin ensin jättää maapähkinät pois, mutta onneksi en jättänyt. Ne olivat tosi kiva lisä tuossa pinnalla. Tämän kanssa keitin couscousia, joka sopikin kaveriksi erinomaisesti.


Ainekset:
450 g porsaan sisäfileetä
1 rkl voita
2 dl ruokakermaa
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
2 banaania
½ dl juustoraastetta
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 tl currya
Pinnalle:
50 g maapähkinöitä

Paahda maapähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niiden kuoret alkavat irtoilla. Anna jäähtyä ja hiero kuoret irti pähkinöistä.

Leikkaa filee 1 cm viipaleiksi. Ruskista viipaleet voissa pannulla. Lisää kerma ja kuumenna. Mausta currylla, suolalla ja mustapippurilla. Siirrä viipaleet uuninkestävään vuokaan.

Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja kuutioi malto. Kuori ja viipaloi banaanit. Levitä paprikakuutiot ja banaaniviipaleet vuokaan lihaviipaleiden päälle.  Ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Ripottele pinnalle maapähkinät ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti