Kuten tavallista, mun letut näyttävät karmeille. Mutta maistuvat jälleen kerran erinomaisesti. Ihan kuin kurpitsapiirakkaa pannarimuodossa. Alkuperäisessä ohjeessa letut oli tarjoiltu vaahterasiirapin ja kanelilla maustetun kermavaahdon kera. Meillä oli mansikkahilloa ja banaanimoussea.
Kurpitsasose:
250 g kurpitsaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
¼ tl jauhettua neilikkaa
¼ tl jauhettua maustepippuria
Taikinaan lisäksi:
3 kananmunaa
1 dl kookossokeria
20 g kaurajauhoja
120 g spelttijauhoja
½ dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1 dl maitoa
¼ dl rypsiöljyä
Paistamiseen:
15 g voita
Kuori ja kuutioi kurpitsa. Paahda kuutioita 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja soseuta kuutiot sauvasekoittimella. Lisää soseeseen vaniljasokeri ja mausteet.
Vatkaa taikinan munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Kääntele vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi kurpitsasose, maito ja öljy. Paista taikina voissa pieniksi letuiksi.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti