sunnuntai 28. syyskuuta 2025

Savulohirulla

Tää oli kuin paraskin voileipäkakku. Tai oikeastaan vielä parempi, kun ei ollut liikaa (tai tässä versiossa ei yhtään) majoneesimössöä päällä ja välissä. Tosi hyvää.


Ainekset:
250 g savustettua lohifileetä
3 dl Kiehu-maitoa
25 g voita
25 g vehnäjauhoja
4 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
Täyte:
1 ruukku tilliä
100 g valkosipulituorejuustoa

Mittaa maito laakealle pannulle. Lisää kala. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 5 minuuttia, kunnes kala on pehmennyt. Valuta siivilässä ja säilytä neste. Pilko kala. Poista ruodot ja nahka.

Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.

Sulata voi samalla pannulla jolla keitit kalan. Lisää jauhot ja paista 30 sekuntia. Valuta sekaan talteen otettu neste vähitellen, koko ajan sekoittaen. Kuumenna, kunnes kastike sakenee. Siirrä sivuun. Lisää kala ja keltuaiset. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto kalaseokseen. Levitä taikina uunipannulle kevyesti voidellun leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Silppua täytteen tilli. Levitä tuorejuusto pohjalevylle. Ripottele päälle tilli. Kääri levy rullalle kääretortun tapaan. Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti