Näissä piti olla karviaisten tilalla vadelmia ja muffinsseista piti tulla jättikokoisia. En ole oikein koskaan tajunnut jättileivonnaisten ideaa. Mieluummin tekee yksilöistä vähän pienempiä ja jokainen voi sitten itse päättää syökö yhden, kaksi tai vieläkin enemmän. Karviaiset sopivat näihin varmasti ihan yhtä hyvin kuin vadelmat. Kummatkin ovat hiukkasen kirpeitä, ja olivat kivoja pläjäyksiä tuolla makean taikinan keskellä. Muffinsseissa oli mukava rakenne, arvatenkin mantelirouheen ansiosta. Olivat kyllä tosi hyviä.
Ainekset:
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl mantelirouhetta
2 rkl ruokosokeria
½ dl kaurahiutaleita
1 ½ dl maitoa
2 kananmunaa
½ dl appelsiinimehua
1 ½ rkl rypsiöljyä
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
150 g karviaisia
Silppua karpalot. Sekoita yhteen karpalosilppu, mantelirouhe, ruokosokeri ja kaurahiutaleet. Jaa seos kahteen kulhoon.
Lisää toiseen kulhoon maito ja anna turvota 3 minuuttia. Lisää kananmunat, appelsiinimehu ja öljy. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikinaan karviaiset.
Jaa taikina muffinssipellin koloihin asetettuihin paperisiin muffinssivuokiin. Ripottele pinnalle loput karpaloseoksesta. Paista 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti