lauantai 13. syyskuuta 2025

Suklaajäätelö

Tämä vietti koko päivän jääkaapissa ja illalla vielä tunnin verran jäätelökoneessa. Ei tullut kovin kiinteäksi, ei edes pehmismäiseksi. Saas nähdä mitä sille pakastimessa tapahtuu. Koostumuksesta viis, maku oli ihanan suklainen.


Ainekset:
1 l Kiehu-maitoa
4 rkl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
140 g sokeria
6 kananmunan keltuaista
2 rkl maissijauhoja

Pilko suklaa. Mittaa kattilaan maito, kerma, suklaa ja puolet sokerista. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes suklaa on sulanut ja maito höyryää kevyesti. Kun suklaa on sulanut, sekoita massa varovasti tasaiseksi.

Vatkaa keltuaiset, maissijauho ja loput sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Kaada kolmasosa suklaaseoksesta keltuaisvaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada keltuaisseos sitten kattilaan suklaaseoksen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 15 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.

Anna kiisselin jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi. Kumoa seos jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes jäätelö on koostumukseltaan sopivaa. Tarjoile heti tai siirrä pakastuksen kestävässä astiassa pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti