tiistai 30. syyskuuta 2025

Sipuliquiche

Sipulit hautuivat ihanan makeiksi ja pehmeiksi. Piirakka kokonaisuudessaan oli erinomainen.


Taikina:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 rkl voita
4 suurta punasipulia
1 rkl fariinisokeria
100 g juustoraastetta
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 dl ruokakermaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Nypi taikinan voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Pistele pohja haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja painele taikina heti takaisin muotoonsa.

Kuori ja viipaloi täytteen sipulit. Kuullota sipuleita voissa pannulla n. 10 minuuttia. Lisää sokeri ja jatka kuullottamista vielä 2 minuuttia.

Sekoita yhteen kananmunat, maito ja kerma. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Levitä sipuliseos ja juustoraaste vuokaan pohjan päälle. Kaada päälle munamaito. Paista 175-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti