Tämä olikin parempaa kuin odotin. Odotukset eivät olleet kovin korkealla, varmaankin noiden useimmiten mielestäni tylsien katkarapujen takia. Harkitsinkin hetken aikaa että olisin laittanut niiden sijaan siskonmakkaroita, mutta en sitten kumminkaan. Tämä oli loppuen lopuksi todella hyvää. Punaviini oli kiva lisä kastikkeessa.
Ainekset:
275 g (nauha)pastaa
180 g katkarapuja
½ dl parmesaaniraastetta
2 rkl tuoretta basilikaa
Kastike:
3 valkosipulinkynttä
½ rkl oliiviöljyä
1 ½ dl punaviiniä
½ tl kuivattua oreganoa
½ tl kuivattua basilikaa
2 tl sambal oelekia
400 g tomaattimurskaa
Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Silppua basilika.
Kuori kastikkeen valkosipulinkynnet. Purista ne pannulle. Lisää öljy ja paista pari minuuttia. Lisää viini, oregano, basilika ja sambal oelek. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua pari minuuttia. Lisää tomaattimurska. Kuumenna uudelleen ja jatka keittämistä 5 minuuttia. Lisää katkaravut ja kuumenna, älä enää keitä.
Sekoita pasta kastikkeeseen. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste ja basilika ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti