perjantai 12. syyskuuta 2025

Pekingin broileria

Broilereista tuli ihan superhyviä kastikkeineen. Appelsiinikastikkeesta taas vähän turhan karvasta. Vähempikin appelsiininkuoriraaste olisi riittänyt. Ohukaisia en ehkä kutsuisi ohukaisiksi vaan ennemminkin jonkun sortin ohutleiviksi. Olivat mitä olivat, niin hyviä ne ainakin olivat. Kokonaisuutena erinomainen.


Ainekset:
400 g broilerin rintafileetä
Grillauskastike:
½ dl hunajaa
½ dl hoisinkastiketta
½ dl riisiviinietikkaa
Appelsiinikastike 3:
4 rkl appelsiininkuoriraastetta
2 dl kanalientä
1 tl soijakastiketta
2 dl appelsiinimehua
2 rkl madeiraa
2 rkl vaaleaa Maizenaa
Seesamiohukaiset:
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 dl vettä
1 tl seesamiöljyä

Sekoita grillauskastikkeen ainekset tasaiseksi. Kääntele fileet kastikkeeseen ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Viipaloi fileet.

Sekoita yhteen appelsiinikastikkeen kanaliemi, appelsiininkuoriraaste ja soijakastike. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Lisää appelsiinimehu ja mausta viinillä. Kuumenna uudelleen. Lisää Maizenaa, kunnes kastike alkaa saostua.

Kuumenna ohukaisten vesi kiehuvaksi. Lisää jauhot, suola ja öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina 12 palaan. Kauli palat pyöreiksi ohukaisiksi (10 cm) ja paista ohukaiset kauniin värisiksi pinnoitetulla pannulla.

Tarjoile broileri ohukaisten ja appelsiinikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti