Vaikka liemi onkin hyvää, niin vähempikin olis riittänyt. Tästä tuli soppaa. Mutta eipä se haitannut. Lihat hautuivat ihanan mureiksi ja maku oli erinomainen. Keitin kaveriksi bulguria.
Ainekset:
600 g naudan paahtopaistia
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
4 dl punaviiniä
5 dl lihalientä
5 siivua pekonia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 laakerinlehteä
1 rkl fariinisokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
100 g hillosipuleita
200 g herkkusieniä
Suurustamiseen:
1 rkl voita huoneenlämpöisenä
1 rkl vehnäjauhoja
Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Leikkaa liha suurehkoiksi kuutioiksi. Ruskista lihat pannulla voi-öljyseoksessa. Siirrä lihat pataan. Kuumenna punaviini ja lihaliemi yhdessä höyryäväksi ja lisää liemi pataan.
Silppua pekoni. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi porkkanat. Valuta hillosipulit. Leikkaa sienet puoliksi tai neljäsosiksi, jos ne ovat suuria.
Ruskista pekoni samalla pannulla jolla paistoit lihat. Lisää valkosipuli ja porkkanat ja jatka paistamista muutama minuutti. Siirrä seos pataan. Lisää tomaattipyree, laakerinlehdet ja mausteet. Anna hautua 150-asteisessa uunissa kannen alla 1,5 tuntia.
Paahda sieniä samalla pannulla jolla paistoit muut ainekset, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Lisää pannulle sipulit ja jatka paistamista muutama minuutti. Siirrä ainekset pataan.
Sekoita voi ja jauhot keskenään. Lisää suurus pataan ja sekoita tasaiseksi. Anna hautua vielä 1,5 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti