lauantai 6. syyskuuta 2025

Sisilian hampurilainen

Tänään taas hampurilaisia. Näistä tuli tosi hyviä, mutta täysin tavanomaisia. Persiljaa ja basilikaa olisi pihveissä voinut olla reilusti enemmän. Hampurilaisten kanssa laitoin uuniin sekä lohkoperunoita että hokkaidokurpitsakuutioita.


Pihvit:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 dl persiljaa
½ dl basilikaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Paistamiseen:
2 tl oliiviöljyä
Lisäksi:
4 hampurilaissämpylää
suihkutettavaa oliiviöljyä
maustekurkkua
majoneesia

Kuori ja silppua pihvien sipuli. Silppua yrtit. Sekoita yhteen sipuli, persilja, basilika, kananmuna, suola ja pippuri. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta 5 pihviä.

Paista pihvejä oliiviöljyssä muutama minuutti molemmin puolin. Halkaise leivät ja paista ne rapeiksi samalla pannulla jolla paistoit pihvit. Tai laita leivät lisukkeiden kanssa hetkeksi uuniin, niin kuin minä tein.

Nosta pihvit leipien pohjapuolikkaille. Lisää maustekurkkua ja majoneesia. Nosta kansilevyt täytteiden päälle ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti