Saas nähdä, kiinteytyykö tämä vielä lisää. Muutaman tunnin jäähdyttyään oli minun mieleeni vähän turhan juoksevaa. Maku yllätti, ehkä hiukkasen maistuu punajuurelle mutta en tiedä osaisinko kuitenkaan sitä nimetä jos en tietäisi että suurin osa sisällöstä on nimenomaan sitä. Hillo oli myös makeampaa kuin oletin. Hyvää siis.
Ainekset:
500 g punajuuria
½ dl vettä
ripaus suolaa
1 kanelitanko
2 ½ dl hillosokeria
100 g puolukoita
Kuori punajuuret ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Mittaa kattilaan punajuurikuutiot, vesi, suola ja kanelitanko. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 20 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää kattilaan hillosokeri ja puolukat. Kuumenna uudelleen ja keitä ilman kantta 15 minuuttia.
Poista kanelitanko. Kaada hillo lasipurkkiin. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti