sunnuntai 5. lokakuuta 2025

Friteerattu marinoitu kala

Tämä vaati aivan ehdottomasti suolaa niskaansa. Sillä lisättynä oli herkullista, vaikka ei näytäkään kovin houkuttelevalta. Kala olisi saanut olla kiinteämpää jotta olisi pysynyt kasassa paistettaessa. Oikaisin, ja paistoin fileet runsaassa öljyssä sen sijaan että olisin ihan oikeasti ruvennut friteeraamaan.


Ainekset:
400 g seitifileitä
1 rkl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
Maustemarinadi:
1 rkl valkosipulijauhetta
1 tl chilirouhetta
1 rkl jauhettua korianteria
1 rkl maissijauhoja
Friteeraamiseen:
rypsiöljyä

Mausta kala valkosipulijauheella ja suolalla. Kaada astiaan vettä niin paljon, että kala juuri ja juuri peittyy. Anna marinoitua jääkaapissa 1 ½ tuntia.

Sekoita kaikki maustemarinadin ainekset yhteen. Valuta kalafileet ja kääntele ne marinadissa molemmin puolin. Nosta kalat astiaan ja anna levätä jääkaapissa 1 ½ tuntia.

Friteeraa fileet yksitellen 180-asteisessa öljyssä kauniin värisiksi. Anna valua talouspaperilla ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti