sunnuntai 19. lokakuuta 2025

Glögimousse

Tätä ajatellen oli just sopivasti alkanut kauppojen glögikausi. Minä laitoin mousseen perinteistä Marlin glögitiivistettä, joka toimikin oikein hyvin. Tämä oli suklaakakun kanssa tosi hyvää.


Ainekset:
2 dl glögitiivistettä
100 g valkosuklaata
2 kananmunan keltuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl Flora Vispiä
Pinnalle:
2 rkl mantelilastuja

Paahda pinnalle tarkoitetut mantelilastut kuivalla, kuumalla pannulla. Siirrä lautaselle odottamaan.

Kuumenna glögi kattilassa ja sulata joukkoon suklaa. Siirrä kattila sivuun ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa sekaan ensin keltuaiset ja sitten tuorejuusto.

Vatkaa kerma erillisessä astiassa vaahdoksi. Kääntele kermavaahto glögi-tuorejuustoseokseen. Siirrä seos tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle mantelilastut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti