Tämä oli kokonaisuutenakin tosi hyvää, mutta erityismaininnan ansaitsevat nuo paahdetut pähkinät. Ne olivat ihanan mausteisia ja rapeita.
Salaatti:
300 g punakaalia
200 g kiinankaalia
2 porkkanaa
1 appelsiini
1 avokado
1 rkl seesaminsiemeniä
1 ruukku tuoretta korianteria
Maapähkinävoikastike:
2 rkl maapähkinävoita
½ rkl seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta
½ dl appelsiinimehua
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl inkivääritahnaa
2 tl sambal oelekia
Chili-cashewpähkinät:
1 ½ dl cashewpähkinöitä
1 tl chilirouhetta
1 tl paprikajauhetta
½ tl juustokuminaa
½ tl kurkumaa
1 tl kookossokeria
ripaus suolaa
1 rkl vettä
Sekoita yhteen mausteet, cashewpähkinät ja vesi. Levitä pähkinät leivinpaperille uunipellille ja paahda 180-asteisessa air fryerissä 10 minuuttia.
Leikkaa kaalit mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja vuole se lastuiksi. Kuori appelsiini ja avokado ja leikkaa ne kuutioiksi.
Vispaa kastikkeen ainekset sekaisin. Jos kastike vaikuttaa turhan paksulta, lisää sekaan hieman vettä. Sekoita kastike ja salaattiainekset yhteen. Ripottele päälle paahdettuja chili-cashewpähkinöitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti