Taisin tän kanssa onnistua, sillä herra 14-v totesi että ”jos kaikki vegaaniruoat olis tällaisia niin melkein vois ollakin vegaani”. Joo, olihan tää tosiaankin herkkua. Kastikkeen kanssa keitin kaurasuurimoita.
Ainekset:
300 g quornia
1 iso sipuli
5 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 porkkana
1 rkl hunajaa
1 ½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tomaattipyreetä
½ tl kuivattua rosmariinia
1 ½ dl punaviiniä
3 dl kasvislientä
Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.
Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti. Lisää hunaja, suola ja mustapippuri. Sekoita joukkoon porkkanapalat ja vehnäjauho. Lisää tomaattipyree ja rosmariini. Lisää punaviini. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja kuumenna uudelleen.
Kumoa jäiset quornpalat uuninkestävään vuokaan. Sekoita joukkoon kastike. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti