maanantai 6. lokakuuta 2025

Pinaattia, kotijuustoa ja omenaa

Minusta tämä yhdistelmä oli kerrassaan makoisa. Erityismaininnan haluan antaa Riitan Herkun herajuustolle, jota en ollut koskaan aiemmin maistanut. Mutta ei taatusti jäänyt viimeiseksi kerraksi. Juusto oli ihanan pehmeää ja kermaista. Se sopisi hyvin vaikka johonkin jälkkäriin. Puolukkavinaigrette toi kivaa makua ja kirpeyttä. Mantelit olin syömävaiheessa jo unohtanut, ja ne olivatkin ihania ylläreitä. Minä siis tykkäsin, mutta herra 13-v oli aivan vastakkaista mieltä.


Ainekset:
140 g baby-pinaattia
30 g manteleita
1 makea omena
200 g kotijuustoa (laitoin Riitan Herkun herajuustoa)
Puolukkavinaigrette:
100 g puolukoita
2 rkl sokeria
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl punaviinietikkaa

Paahda mantelit kuivalla, kuumalla pannulla. Rouhi mantelit karkeasti veitsellä. Kuutioi juusto. Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa malto ohuiksi viipaleiksi.

Mittaa vinaigreten ainekset sauvasekoittimen astiaan ja soseuta tasaiseksi.

Levitä pinaatinlehdet, mantelit ja omenalohkot tarjoilualustalle. Ripottele päälle juustokuutiot. Valuta sekaan puolukkavinaigrette.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti