Taas syntyi vegaanista sapuskaa. Ja erinomaista sellaista. Tofukuutioistakin tuli ihania, kun saivat rauhassa marinoitua aamusta saakka.
Ainekset:
2 dl pitkäjyväistä riisiä
4 dl vettä
250 g maustamatonta kiinteää tofua
1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
200 g herneitä
Marinadi tofulle:
3 rkl soijaa
1 rkl maapähkinävoita
1 ½ rkl inkivääritahnaa
1 valkosipulinkynsi
2 tl ruokosokeria
Lisäksi:
1 rkl seesaminsiemeniä
Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Poista tofu pakkauksestaan ja kääri se hetkeksi talouspaperiin.
Kuori marinadin valkosipulinkynsi ja purista se pieneen kulhoon. Lisää loput marinadin ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kuutioi tofu ja sekoita se marinadiin.
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.
Nosta tofupalat marinadista ja säästä marinadi. Paista tofukuutiot öljyssä ja nosta ne sitten lautaselle. Kuullota samalla pannulla sipuli, valkosipuli, porkkanat ja herneet. Anna paistua pari minuuttia. Lisää riisi ja paista, kunnes se on kuumentunut. Sekoita riisin joukkoon tofukuutiot ja marinadi. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti