keskiviikko 29. lokakuuta 2025

Juustoruukku

Ei ehkä niin kovin houkuttelevan näköistä, mutta ihanan makuista. Minä aion käyttää tämän salaatinkastikkeena (tai ei ehkä voi puhua kastikkeesta vaan ehkä lisuke olisi parempi sana), mutta voisin kuvitella sekoittavani tätä vaikkapa kuuman pastan sekaan. Tai laittavani leivän päälle.


Ainekset:
100 g Emmental-juustoa
35 g sinihomejuustoa
30 g voita huoneenlämpöisenä
suolaa
1 ½ rkl konjakkia
½ rkl kuminaa

Leikkaa juusto kuutioiksi. Murenna homejuusto. Mittaa juustokuutiot, suola ja kumina yleiskoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Soseuta 10 sekuntia. Lisää homejuusto, voi ja konjakki. Jatka soseuttamista, kunnes seos on tasaista. Tai oikaise, niin kuin minä tein, ja soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella yhteen.

Siirrä seos kannelliseen astiaan. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti