Ensilukemalta kuvittelin, että tämä resepti oli ihan samankaltainen kuin vähän aikaa sitten tekemäni omena-tiikerikakku. Mutta kun katselin vähän tarkemmin niin huomasin että onhan tämä ihan erilainen. Voi miten hyvää kakkua tästä tulikaan. Ja aika hauskan näköistä. Tein kakun jo aamulla ja säilytin sitä kylmässä parvekkeella koko päivän. Luulen, että kakku olisi lämpimänä ollut vieläkin herkullisempaa. Kakun kanssa otettiin vielä vaahdoksi vatkattua vaniljakastiketta.
Täyte:
2 omenaa
½ dl vettä
50 g voita
1 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
Taikina:
200 g voita huoneenlämpöisenä
2 ¾ dl sokeria
4 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
1 ½ tl kanelia
6 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl maitoa
Kuori ja kuutioi täytteen omenat. Poista siemenkodat. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes omenat ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Siirrä täyte pursotuspussiin.
Vatkaa taikinan voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (26 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat kevyesti. Levitä taikina vuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin vähintään tunniksi, jotta taikina kovettuu.
Kaiverra pienellä teelusikalla tai veitsellä taikinan pintaan syvä (noin taikinan puoliväliin saakka ulottuva) ura, joka muodostaa kakun päälle korvapuustimaisen kierteen. Aloita keskeltä ja pidä toisessa kädessä pursotuspussia. Täytä uraa samalla pursottaen, jotta se ei ehdi painua umpeen.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Peitä pinta foliolla, jos se uhkaa tummua liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti