lauantai 4. lokakuuta 2025

Valkosuklaa-appelsiinimousse

Oon joskus ennenkin paahtanut valkosuklaata, mutta vasta nyt tuli mieleeni että sehän tuoksuu ja maistuu paahdettuna ihan Biscoff-tahnalta. Liivatetta oli ihan tarpeeksi, vaikka määrä kuulostaakin vähäiseltä. Alkuperäinen resepti oli veriappelsiinille, mutta eihän niitä ole tähän aikaan vuodesta saatavilla. Tämä oli tosi hyvää.


Ainekset:
200 g valkosuklaata
1 tl liivatejauhetta
2 rkl kylmää vettä
1 dl maitoa
1 tl appelsiininkuoriraastetta
1 appelsiini
2 ½ dl Flora Vispiä
1 rkl sokeria

Rouhi suklaa. Levitä rouhe tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 175-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia, kunnes suklaa on kullanruskeaa. Ota ¼ suklaasta erilleen koristelua varten.

Laita liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Lisää liivateseokseen maito. Kuumenna seos mikrossa juoksevaksi ja sekoita tasaiseksi. Lisää paahdettu valkosuklaa ja anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Kääntele vaahtoon suklaaseos ja appelsiininkuoriraaste. Siirrä seos tarjoiluastiaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Leikkaa appelsiini kalvottomiksi kuutioiksi. Koristele mousse appelsiinipaloilla ja sivuun jätetyllä paahdetulla valkosuklaalla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti