perjantai 3. lokakuuta 2025

Sieni-sinihomejuustotäytteiset kesäkurpitsat

Kesäkurpitsan olisi voinut laittaa alkukypsymään myös mikroon. Mutta jollain lailla se kannattaa ehdottomasti kypsentää. Täyte oli ihanan suolaista ja kermaista ja sopi erinomaisesti kesäkurpitsoihin. Oli erinomaisen hyvää.


Ainekset:
1 kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
100 g herkkutatteja (tai muita sieniä, vaikka herkkusieniä)
1 rkl voita
50 g aurajuustoa
1 tl kuivattua persiljaa
suolaa
mustapippuria
25 g juustoraastetta

Laita kesäkurpitsa kiehuvaan veteen ja keitä n. 5 minuuttia. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa. Koverra keskusta lusikalla (tai meloniraudalla) pois ja kuutioi se. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista ja viipaloi sienet. Silppua persilja.

Sulata voi pannulla. Paista sipulit ja sienet voissa pehmeiksi. Lisää kesäkurpitsakuutiot. Mausta suolalla, mustapippurilla ja persiljalla. Murustele sekaan aurajuusto ja kääntele, kunnes juusto on sulanut.

Jaa täyte kesäkurpitsan puolikkaisiin. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa grillivastusten alla, kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti