sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Mehevä raparperipiirakka

Sitä raparperiahan nyt on, joten täytyy tehdä vielä toinenkin piirakka… Tänään syödään loppuun eilinen piirakka, ja tämä jää sitten huomiselle.



Muruseos:
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
Pohjataikina:
2 dl piimää
1 kananmuna
Täyte:
10 dl raparperiä (paloiteltuna) (n. 600 g)
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta ¼ toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua – ne häviävät paistamisen aikana.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35*42 cm). Ripottele pohjataikinan päälle raparperit.

Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Paista mehevää raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti