Sitä raparperiahan nyt on, joten täytyy tehdä vielä
toinenkin piirakka… Tänään syödään loppuun eilinen piirakka, ja tämä jää sitten
huomiselle.
Muruseos:
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
Pohjataikina:
2 dl piimää
1 kananmuna
Täyte:
10 dl raparperiä (paloiteltuna) (n. 600 g)
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta ¼ toiseen kulhoon.
Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita
taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua – ne häviävät
paistamisen aikana.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35*42 cm).
Ripottele pohjataikinan päälle raparperit.
Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos
raparperinpalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti