maanantai 23. toukokuuta 2016

Meksikon jauhelihatortillat

Ihan jees. Kuitenkin tuntui siltä, että ihan kuin jotain puuttuisi. Näille tekisi terää esim. ranskankermakastike.



Ainekset:
800 g jauhelihaa
1,5 silputtua punasipulia
2 silputtu valkosipulinkynttä
ripaus chilijauhetta
1 tl jeeraa
1 tl oreganoa
2 tl paprikajauhetta
230 g hedelmäistä salsaa
500 g tomaattimurskaa
400 g paputahnaa
12 tortillaleipää
75 g juustoraastetta

Ruskista jauheliha paistinpannulla murumaiseksi. Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota n. 2 minuuttia.

Mausta chilillä, jeeralla, oreganolla ja paprikalla. Lisää hedelmäinen salsa ja tomaattimurska. Hauduta kannen alla n. 10 minuuttia.

Sekoita paputahna kulhossa notkeaksi. Voitele uunivuoka öljyllä.

Säädä uuni 200 asteeseen. Levitä paputahna ja puolet jauhelihakastikkeesta tortillaleipien keskelle. Kääri tortillaleivät rulliksi ja nosta tiiviisti vuokaan.

Levitä loppu jauhelihakastike tortillarullien päälle. Ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi uunissa n. 15 minuuttia, kunnes juusto hieman ruskistuu. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti